Är du vår nya medarbetare?

Omvärldsläget kräver ett väl fungerande svenskt försvar.
Reservofficerare är grundläggande för att det ska lyckas och reservofficerskåren ska öka snabbt framgent.

Förbundet Reservofficerarna är ett Sacoförbund som företräder reservofficerare när de tjänstgör i Försvarsmakten.
För att stötta svenska reservofficerare söker vi nu en ombudsman.

Vi tror att du är i början av din karriär, kanske som jurist, statsvetare eller har annan relevant inriktning, och har ett starkt engagemang för svensk säkerhet och demokrati. Du vill bidra till ett väl fungerande försvar, och förstår hur viktig personalen är för att nå dit. Du vill utvecklas i din yrkesroll och kommer att få mycket goda möjligheter till detta. Du är social och flexibel, orädd, har tydlig moralisk kompass och delar Försvarsmaktens värdegrund. Du är lösningsorienterad och ser samtidigt vikten av att följa ingångna avtal och att sätta dig in i gällande regelverk.

I ditt uppdrag kommer du att ge råd och stöd till enskilda medlemmar och driva frågor som är principiellt viktiga för hela reservofficerssystemet. Du kommer att sköta förhandlingar på olika nivåer och delta i formell samverkan med Försvarsmakten. Du kommer också att bidra till att bygga upp stödet för reservofficerare på olika förband.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och engagemang. Tidigare erfarenhet av och/eller utbildning i arbetsrätt är meriterande liksom det är meriterande om du är reservofficer.

Vi erbjuder ett flexibelt, självständigt och omväxlande jobb, med möjlighet att göra Försvarsmakten bättre och Sverige säkrare. Du kommer självklart att få tjänstledigt för tjänstgöring i Försvarsmakten. Vi kompenserar även eventuellt inkomstbortfall när du tjänstgör militärt. Vi ger friskvårdsbidrag och möjlighet att träna på arbetstid.

Arbetsplats: Hybrid om så önskas. Kansliet ligger i centrala Stockholm, räkna med en del resor inom Sverige.

Övrigt: Du är svensk medborgare och bör ha B-körkort.

Om tjänsten: Särskild visstidsanställning på 11 månader. Möjlighet till förlängning kan finnas.

Tillträde och omfattning: Enligt överenskommelse men gärna snarast och heltid.

Uttagning sker löpande. Skicka ansökan med CV och löneanspråk till kansli@reservofficerarna.se.

Vid frågor om tjänsten, kontakta kanslichef Jenny Harlin på jenny.harlin@reservofficerarna.se eller 0735-114572.