Hoppa till innehåll
Nyheter

Nätverk för reservofficerare startat i riksdagen

Text: Jenny Harlin / Foto: /

I början av november kunde riksdagens nya reservofficersnätverk hålla sitt första möte. Planer på att skapa nätverket har funnit under en längre tid, men pandemin gjorde fysiska möten omöjliga, förklarar nätverkets grundare, Jörgen Berglund:
– Äntligen är vi igång med nätverket. Det är viktigare nu än någonsin att vi på flera nivåer lyfter och uppmärksammar frågor kring Försvarsmaktens viktigaste resurs – personalen!

Jörgen Berglund, riksdagsledamot för Moderaterna är själv reservofficer. Tillsammans med sin kollega Erik Ezelius (S) kallade han till nätverkets uppstartsmöte, som samlade både riksdagsledamöter och kanslipersonal, samtliga med ett stort intresse för försvarsfrågor. Gästtalare på nätverkets första möte var representanter för Förbundet Reservofficerarna. En av dem var RO/Mj Jonas Wiberg, Förbundets förhandlingschef och styrelseledamot.

– Vi fick möjlighet att ge vår syn på de utmaningar och möjligheter som finns för att få reservofficerssystemet att fungera i praktiken. Det var ett mycket givande möte, med engagerade deltagare och relevanta diskussioner. Jag hoppas att vi får fler möjligheter att delta i detta viktiga nätverk, säger Jonas Wiberg.