Hoppa till innehåll
Nyheter

SFRO-Stockholm återstartar: ”Jätteroligt att vi är igång”

RO/Örlkn Verner Gerholm, SFRO-S deltog i beercall med brittiska flottan och SOSS i maj. Foto: Martin Sachs
Det finns kraft i reserv­officersrörelsen. Nu återstartar SFRO sin Stockholmskrets, efter ett par års vila.
Text: Jenny Harlin /

– Det är jätteroligt att vi är igång igen! Alla som vill engagera sig i är hjärtligt välkomna. Fokus kommer precis som tidigare år vara samkväm och marint umgänge under trevliga former. Vi ska ha roligt och knyta vänskapsband och fungera som en kamratförening säger nyblivne ord­förande, RO/örlkn Verner Gerholm.

Verner Gerholm har 20 års engagemang i reservofficersfrågor bakom sig, som flaggkapten i SjöHOLM, styrelseledamot och valberedare i SFRO och SFRO-S, som Stockholms­kretsen heter. Militärt tjänstgör han aktivt som dykare och stabsofficer vid röjdykardivisionen. Civilt arbetar han som rektor på Stockholms idrottsgymnasium med en bakgrund som forskarutbildad gymnasielärare.

– Vårt första evenemang inom SFRO-S ska utgöras av militär hinderbana på Karlberg med en ”after run” i solen efteråt, säger Verner, som planerar för fyra möten årligen med olika aktiviteter. Andra föreningar anordnar pistolskytte, middagar och navigationsövningar. Vad SFRO-S ska erbjuda ligger i den nybildade styrelsens händer.

– Det ska vara en kamratförening där vi har roligt tillsammans, knyter kontakter och delar erfarenheter. Min ambition är att vi ska genomföra event med andra föreningar som Karof, SOSS och Navalakademierna, säger Verner Gerholm och tipsar om att hålla utkik efter evenemang på sfro.se, där även kontaktuppgifter till SFRO-S finns.

Det är inte bara stockholmare som är välkomna till SFRO:s återstartade Stockholmskrets, säger Verner Gerholm:

– Alla reservofficerare från marinen på besök i Stockholm är också varmt välkomna till våra evenemang!