Hoppa till innehåll
Utbildning

Anton ska möta 2 000 värnpliktiga innan jul

Martin, Gustaf och Linnéa lyssnade på Anton Kindlunds information vid Artilleriregementet i Boden i slutet av november. ”Jag vill jobba med ledarskap framöver, i det sammanhanget vore det jättebra att gå en reserv­officersutbildning”, säger Linnéa. Foto: P 4/HR-avd/Anton Kindlund
P 4 Skövde, A 9 Boden, Amf 4 och FömedC Göteborg, Hkpflj Borensberg, F 7 Såte­näs, FMTS Halmstad, TrängR Skövde, P 7 Revingehed, LSS Uppsala, MR V Karlskoga, K 4 Arvidsjaur, Ing 2 Eksjö, P 18 på Gotland, Amf 1 Haninge… Anton Kindlund, projektledare för Sverof 2.0, har ett späckat reseschema fram till årsskiftet.
Text: Helene Claesson Jennische /

Syftet med turnén bland landets förband är att träffa värnpliktiga, berätta om reservofficersyrket och därmed få fler sökande till reservofficersutbildningarna. Värnpliktsturnén är också en del i samarbetsavtalet mellan Sverof och Försvarsmakten.

– Hittills har det varit ett positivt bemötande. Häromdagen i Skövde var det väldigt många värnpliktiga som kom fram efter mitt föredrag. Många hade frågor och ville veta mer, säger Anton Kindlund.

Att framtidens försvar är i stort behov av reservofficerare gör att rekryteringsbehovet nu är stort. Anton Kindlund tror att information om att utbildningarna finns och fördelarna med en kombinerad militär och civil karriär är ett bra sätt att öka intresset.

– Många har sagt att de har fått veta ganska lite om reservofficersutbildningarna så jag tror att mer information är en bra väg att gå. Jag lägger mycket fokus på hur en reservofficersutbildning kan gynna den enskilde i den civila karriären.

Anton Kindlund är själv reserv­officer vid K 4 i Arvidsjaur och genomförde sin reservofficersutbildning förra året. Tidigare har han en kandidatexamen från KTH i Stockholm och planerar att läsa en master inom trafikteknik och transport­system där i framtiden. Han ser tydliga synergieffekter av att ha
med sig dubbla utbildningar.

– Reservofficersåret var en av mina bästa tidsinvesteringar. Jag lärde mig otroligt mycket som är direkt applicerbart i min civila kommande karriär och som dessutom är svårt, eller till och med omöjligt, att få på någon annan plats än hos Försvarsmakten. Jag hjälper gärna andra att komma till samma insikt, säger han.